ZEEHONDENTOCHT OP RONDVAARTSCHIP

Het Waddenzee gebied is een van de weinige plekken in Nederland waar je zeehonden kunt vinden in hun natuurlijk leefomgeving. Door eb en vloed verandert de Waddenzee een paar keer per dag, daar moeten de zeehonden zich constant op aanpassen.

Onze tochten worden gevaren bij opkomend water. Zo is er eerst tijd om ze te zien op hun rustplekken en zie je ze daarna in beweging komen om te gaan jagen.

AANMELDEN VOOR ZEEHONDEN TOCHT

Klik op onderstaande knop om onze agenda met onze ingeplande activiteiten te bekijken. Hier kunt u zich ook voor tochten en activiteiten aanmelden.

ZEEHONDEN TOCHT MET EEN RESCUEBOOT

Ga mee op zeehonden expeditie met een klein gezelschap in onze rescueboot. Dit geeft de mogelijkheid om nog dichterbij de zeehonden te komen dan met onze grote tour boot.
AANRADER

Zeehondentocht – Met een zandplaat excursie
Ontdek eerst de Waddenzee al varend op ons schip met de zeehondentocht. Vervolgens ga je, onder begeleiding van een ervaren gids, een zandplaat bezoeken.

Prijs:   € 21,50 – Volwassenen (12 jaar en ouder)*
            € 15,00 – Kinderen (4 t/m 12 jaar)
              Gratis  – Kinderen jonger dan 4 jaar. 

Duur:   Ongeveer 3 tot 3,5 uur.

Zeehondentocht – Zonder zandplaat excursie
(Enkel tijdens Wintermaanden*)
Ga met ons mee op een wonderlijke tocht door de Waddenzee en haar bewoners. Voel de zeewind door je haren en proef de zoute zeelucht. Ontdek een prachtige wereld, het leefgebied van de zeehond. 

Prijs:   € 16,00 – Volwassenen (12 jaar en ouder)
            € 11,00 – Kinderen (4 t/m 12 jaar)
              Gratis  – Kinderen jonger dan 4 jaar.

Duur:   Ongeveer 2 uur.

*De zeehondentocht zonder zandplaat excursie wordt enkel van November t/m Maart gevaren. Wel kan deze activiteit voor groepen groter dan 30 op afspraak worden geboekt.

Handig om te weten!
Ga je een zandplaat bezoeken? Neem dan schoenen en kleding mee die vies en nat mogen worden!

Het schip is uitgerust met een keuken. Denk hierbij aan een portie bitterballen, friet of een tosti. 

De zandplaat is van hard zand en makkelijk overheen te lopen. Daarom is deze excursie voor iedereen geschikt.

Over de zandplaat
De zandplaat die wordt bezocht heet de Engelsmanplaat. Deze ligt op ongeveer 5 km afstand van de kust tussen Ameland en Schiermonnikoog. De zandplaat is net iets kleiner dan één vierkante kilometer.  

Bij hoog water komt de zandplaat geheel onder water te staan. Je loopt dus eigenlijk over de zeebodem. Bij laag water komt de zandplaat tevoorschijn. 

Wist je dat?
Tijdens de zeehondentocht is er kans dat je andere bijzondere dieren tegenkomt. Bijvoorbeeld de indrukwekkende bruinvis. Maar ook vogelaars kunnen tal van bijzondere vogels spotten.

Deze zeehondentocht is daarom ideaal voor fotografen en vogelaars. 

Heb je een verrekijker? Deze is altijd handig om mee te nemen op de zeehondentocht.