WADLOPEN VIA BRAKZAND NAAR SCHIERMONNIKOOG

Wadlopen, het is onlosmakelijk verbonden met de Waddenzee. Een een unieke en sportieve belevenis midden in de natuur van het Werelderfgoed Waddenzee.

De Waddenzee bodem komt droog te liggen tijdens laagwater waardoor hier overheen gelopen kan worden. Een beleving die je meegemaakt moet hebben!

AANMELDEN VOOR WADLOPEN

Klik op onderstaande knop om doorgestuurd te worden naar onze partner Dijkstra Wadlooptochten die de tochten organiseert.

Wadlooptocht – Via Brakzand naar Schiermonnikoog
Lopen over de zee, in de Waddenzee is het mogelijk. Met de boot wordt je op zandplaat ‘Brakzand’ afgezet en loop je over de zeebodem naar Schiermonnikoog. Vervolgens wordt je met de boot ook weer teruggebracht. 

Prijs:            € 35,-
Leeftijd:       12 jaar of ouder
Duur:            3 uur
Afstand:      12 km

Lichamelijk fit zijn een goede conditie vereist!

Ik ga op reis en ik neem mee…
Het wadlopen doe je over zowel hardere stukken zand, maar ook over zachte stukken wad. Draag oude kleding en schoenen die vies mogen worden. We geven daarnaast het volgende kledingadvies:

  • Korte broek
  • Dikke warme trui
  • Windjack
  • Dikke sokken
  • Stevige hoge wandelschoenen met veters

Naast kleding raden we ook aan:

  • Zonnebrand
  • Flesje drinken
  • Druivensuiker (voor een energieboost)

Daarnaast raden we aan een waterdichte rugzak mee te nemen. Plus een plastic tas met daarin droge kleding voor na het wadlopen. Deze plastic tas kun je dan gelijk gebruiken voor de vieze kleding.

Over ‘Brakzand’
Brakzand is een zandplaat tussen Schiermonnikoog en Lauwersoog in. Deze komt grotendeels droog te liggen tijdens laagwater. Met een boot wordt je naar deze zandplaat gebracht waar de wandeltocht begint. 

Brakzand bestaat voor een groot deel uit hard zand waar je makkelijk overheen loopt. Toch zul je regelmatig natte plekken tegenkomen waar wel in wegzakt. Een goede conditie en lichamelijk fit zijn is hierom een vereiste voor deze tocht. 

In ongeveer 12 km loop je over de zandplaat naar het eiland Schiermonnikoog. Daar aangekomen heb je de mogelijkheid jezelf even af te spoelen. Vervolgens zul je per boot weer teruggebracht worden naar het vaste land.

Let op!
Ga nooit, maar dan ook absoluut nooit, op eigen houtje wadlopen! Dit kan levensgevaarlijke situaties opleveren. 

Wadlooptochten worden georganiseerd in samenwerking met Dijkstra Wadlooptochten en vinden altijd plaats onder begeleiding van een ervaren gids.

Lees ook altijd dit wadloop regelement van Dijkstra goed door. Een goede voorbereiding is belangrijk voor de veiligheid.