OCHTENDWANDELING MET GIDS

De zon begint net boven de horizon uit te komen, het dauw zit nog op de struiken en op het gras. De vogels beginnen met zingen en de natuur begint langzaam aan te ontwaken.

Juist tijdens het ontwaken, als de natuur zich klaar maakt voor de dag, is het een prachtig moment voor een wandeling. Ga mee op stap met een boswachter die je van alles verteld over de natuur en het ochtendgloren. 

AANMELDEN VOOR OCHTENDWANDELING

Klik op onderstaande knop om onze agenda met onze ingeplande activiteiten te bekijken. Hier kunt u zich ook voor tochten en activiteiten aanmelden.

Ochtendwandeling met een Boswachter
Ga samen met een boswachter op een ontspannen wandeltocht om je dag goed te beginnen. Aanschouw het ochtendgloren, hoor de vogels fluiten en ruik het ochtend dauw. Tijdens de tocht, door het Nationaal Park Lauwersmeer, zal de boswachter je van alles vertellen over de natuur en hoe deze zich voorbereidt op een nieuwe dag. 

Prijs:   € 7,50

Duur:     1,5 uur

Een andere wereld
Glinsterende druppels dauw op de bladeren en het gras. Een lichte nevel over het water en een gouden gloed van de opkomende zon. Als je je volle aandacht op de natuur weet te richten ontdek je dat er in de ochtend een hele andere wereld zichtbaar is. Met behulp van de aanwijzingen van de boswachter kun je dingen zien en horen die je normaal niet zouden opvallend. 

Ochtendrituelen
Zowel planten als dieren hebben een waar ochtendritueel. De cyclus van de natuur richt zich natuurlijk sterk op de zon. Zodra de zonnestralen de natuur bereiken gebeurt er van alles. De bekendste, en meest herkenbare, zijn natuurlijk de vogels. Zij beginnen de dag doorgaans met een prachtige zang. 

Prachtige plaatjes
Als je weet waar je moet kijken, dan kijk je je ogen uit. Zeker als de zon net op komt. Onder fotografen staan de zonsopgang en de zonsondergang ook wel bekend als ‘the golden hour’. Het zijn momenten waarop de zon nog een gouden gloed afgeeft op het landschap. Perfect moment om gemakkelijk prachtige plaatjes te schieten. Neem dus je camera mee, als je die hebt!