DE NATUUR ALS SPEELTUIN

De natuur staat altijd centraal bij Beleef Lauwersoog. We houden van natuur want het geeft kinderen – en ons net zo goed – het gevoel van vrijheid. In de natuur zijn er geen verplichtingen, oordelen of richtlijnen. Een gevoel van vrijheid die aanstekelijk werkt en vaak leidt tot een geluksgevoel en blijdschap.

De natuur van het Nationaal Park Lauwersmeer is voor kinderen één grote speeltuin. Boomstronken worden klimtoestellen, het strand één grote zandbak en de bosjes de perfecte verstopplek tijdens verstoppertje. Laat je fantasie de vrije loop en geniet volop van de natuur!

De activiteiten die Beleef Lauwersoog organiseert zijn in de meest gevallen toegankelijk voor kinderen. In sommige gevallen passen we de activiteit aan voor de jongste van het gezelschap. 

Natuur-Verrekijker

Kinderfeesten in de natuur

Leerzaam, maar vooral heel erg leuk! Vier de verjaardag van je kinderen met speciale kinderactiviteiten in de natuur.

Speeltuin – Een nieuwe komt eraan!
Naast Waddenpaviljoen De Noorman staat momenteel een groot houten piratenschip voor de kinderen. We hebben plannen om deze te vervangen voor een nieuwe grotere speelplaats!

Verwachte plaatsing van de gloednieuwe verbeterde speeltuin is 2020!

Belevingspad Lauwersom – De Noorman Route
De gemeente De Marne heeft 2015 een zwevend vlonderpad aangelegd die de educatieve water speeltuin verbindt met de vissershaven van Lauwersoog. Een mooie route om te bewandelen met aandacht voor de natuur en vanwege de afstand ook heel geschikt om samen met de kinderen te lopen. 

Het pad brengt je over een orchideeënweide en geeft je een grote kans om watervogels, rietvogels, libellen en (in de avond) jagende vleermuizen tegen te komen.

Tip: De afstand tussen Het Booze Wijf en Waddenpaviljoen De Noorman is ongeveer 2 km. Een perfecte afstand voor een mooie wandeling die je over het belevingspad voert en door de haven leidt.

Meer informatie over deze wandelroute? Die vindt je op de wandelroute pagina, vermeld als de ‘De Noorman Route‘. 

Staatsbosbeheer
Beleef Lauwersoog werkt veel samen met het Staatsbosbeheer. Ook voor de kinderen heeft het Staatsbosbeheer leuke mogelijkheden.

Zo kunnen ze in de bosschuur hun boswachter diploma halen of spelen in het huttenbos. Voor de allerkleinsten – en stiekem ook iets groteren – is er een heus kabouterpad. Staatsbosbeheer organiseert met regelmaat leuke activiteiten voor zowel jong en oud.

Melding over COVID-19  

Ook Beleef Lauwersoog en Waddenpaviljoen De Noorman zijn momenteel gesloten i.v.m. het Corona beleid.
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en wij laten het u direct weten zodra wij weer open kunnen!

U kunt zich ook ten alle tijden tijden inschrijven onderaan iedere pagina.

U heeft zich aangemeld voor de nieuwsbrief.

Er is iets niet goed gegaan... Ververs de pagina en probeer het opnieuw.

Ik ben op de hoogte van de Privacy Policy en geef toestemming dat mijn persoonlijke gegevens gebruikt mogen worden om contact op te nemen over mijn reservering, vraag of opmerking.